חודש יולי, המורים בחופשה כבר כמה שבועות וזה בטח הזמן שבו כולכם מתיישבים מול המחשב ומתחילים לתכנן את סביבות הלמידה לקראת שנת הלימודים הבא. 🙂 כמובן..!
להרבה מכם אני לא מחדשת הרבה, אבל בכל זאת, לטובת המורים שירצו לפתח סביבת למידה "פעילה" המזמנת שיתוף ואינטראקציה אני מעלה מגוון כלי Moodle אשר יסייעו לכם להגשים את חזונכם!
איזה כלי Moodle עומדים לרשות המורה שרוצה לפתח סביבת למידה הבנייתית שיתופית?
- פעילות בחירה – רכיב המאפשר למורה לחלק את הכיתה לצוותי עבודה על פי עניין.
- מפה גיאוגרפית – מאפשר ביטוי חזותי של מיקום במפה העולמית, מיועד לתהליכי חקר בגיאוגרפיה.
- בלוג שיתופי – כלי מצוין לכתיבה רפלקטיבית. מאפשר ללומד לכתוב על התהליך שהוא עובר ולתעד אותה. בלוג מתמשך ארוך טווח יכול לרכז את כל הפעילות בתהליך חקר ולשמש כפורטפוליו.
- שמש אסוציאציות – מאפשר איסוף רעיונות או ממצאים ולהציגם באופן גראפי.
- אגרון מונחים – מאפשר לתלמידים ליצור ולתחזק רשימה של הגדרות, בדומה למילון. ברשומות ניתן לערוך חיפוש או לדפדף בהן בפורמטים שונים. ניתן לאפשר יצירה אוטומטית של קישורים לרשומות הללו מכל רחבי סביבת הלמידה.
- בסיס נתונים – הבנייה ואפיון של בסיס נתונים ע"י המורה, אשר משמש כתשתית לאיסוף וניהול המידע ע"י התלמידים.
- גלריית תמונות – העלאת תמונות לגלריה שיתופית, מתאים לאיסוף ותיעוד תהליכים ותופעות כחלק מתהליך חקר או לעידוד שיח ודיון.
- ויקי שיתופי – כתיבה משותפת במסמך מרכזי אחד. התוצר המתקבל הינו פרי עבודתם של קבוצת לומדים אשר לא רק תורמים כל אחד את חלקו אלא מתערבים, משכתבים ומשפרים את עבודת חבריהם.
- כלי web כגון glogster, crocodoc, mindmeister ועוד – בכל שלב ניתן לשלב באופן אינטגרלי כלים חופשיים מהרשת המאפשרים ביטוי אישי ויצירתיות.
- משחק Moodle מבוסס על אגרון מונחים – ישנם כ-8 משחקים מובנים המאפשרים משיכת מונחים מתוך האגרון שפותח על ידי התלמידים כבסיס לשאלות במשחק.
- שאלון משוב – מאפשר קבלת משוב מהלומדים על תהליכי הלמידה השונים.
- קבוצת דיון – רב שיח (פורום).
מאחלת לכולכם המשך חופשה נעימה, והרבה זמן, כוח והשראה לפתח סביבות למידה איכותיות לתלמידיכם!