ממשיכים לצעוד קדימה – Moodle 2.7

אירגונים רבים יעברו במהלך הקיץ ל-Moodle 2.7 שהינה הגרסה העדכנית ביותר;  יציבה, בשלה ואינטואיטיבית בהרבה מכל הגרסאות שהיו עד עתה. מכיוון שבכל הגופים שעובדים עם מכון מופת  המעבר יהיה ממערכת 2.4 ל-2.7 , מסמך זה יפרט את השיפורים המשמעותיים שיש לצפות להם בגרסת   Moodle 2.7 שלכם.

moodle27

אני רוצה לציין שברמת העבודה השוטפת השינוי לא עצום, ישנם שיפורים, המערכת נעימה, אני מאמינה ומקווה שלא תהיה "טראומת" מעבר אלא אדרבא, הנאה ממערכת נעימה ואינטואיטיבית יותר.

אז מה חדש?

1. מראה מודרני עם התאמה משופרת לכל סוגי המכשירים (סמארטפון, טאבלט וכו')

ערכות העיצוב החדשות מהממות! הם מתאימות לכל סוגי המכשירים (מתכווצות ומתארגנות בהתאם) אני רוצה להתייחס בעיקר לערכת  ה-elegance שהותאמה לעברית על ידי חברת open app ומחב"א, נתרמה לקהילה, ונגישה לכל מי שמעוניין להתקין אותה. ישנם עוד כמה ערכות יפיפיות שטרם הותאמו לפורמט right to left. הייחודיות של הערכות האלה שהם נותנות עצמאות מלאה לגוף המנהל את המערכת. ניתן לעצב דף בית עם slider, אינפורמציה מסודרת ויפה בדף הראשי, כפתורים לקישורים מהירים, התאמת צבעים, לוגו ועוד הרבה.

אני חייבת לומר ש-Moodle מעולם לא נראה יפה כל כך!

(*הגופים שעובדים עם מכון מופת יוכלו להמשיך לעבוד עם ערכת העיצוב הקבועה שהיה להם עד עתה, לבחירתכם!) 

2. עמודי הגדרות קצרים ("מכווצים")

ל-Moodle הרבה הגדרות ותכונות הגורמות לעמודי ההגדרות להיות ארוכים מאד וזה עלול לאיים על משתמשים לא מנוסים. אי לכך, התקבל שינוי רוחבי בכל מערכת ה-Moodle  שבדפי ההגדרות, ההגדרות הפחות נפוצות מכווצות על פי נושאים וניתן לגשת אליהן בקלות ולשנות את ההגדרות עם לחיצה על הנושא.

 3. עורך חדש וקל לשימוש

עורך התוכן המובנה שונה לעורך בשם Atto.  זהו עורך מינימליסטי אשר מכיל  בין השאר שיפורים ביכולת הכתיבה המתמטית. קראתי בחצי חיוך התייחסות של בחור בשם Joseph Thibault בפורום העולמי של Moodle לבחירה של עורך העיצוב Atto  .

“I was drawn to the simplicity of Atto, as setup on the prototype site it had the fewest choices (no fonts) which I think helps to put the attention on content creation rather than content formatting. ” Joseph Thibault

אומנם ברירת המחדל מסיבות מצוינות היא אכן Atto, שמותאמת ל- mobile ומאפשרת יכולות מעניינות וחדשניות, עם זאת אתם יכולים להירגע… אם אתם בכל זאת רוצים להשתמש בעורך הישן, זהו דבר אפשרי, רק עניין של הגדרות

4. שיפורים ברכיב המטלה

בקצרה, אפשרויות חדשות ויעילות שמשפרות את עבודת המרצה באופן לא מבוטל:

  1. ניהול זרימת עבודה שהינה שקופה לתלמיד ממצב של "טרם נבדק" ועד מצב של "הניקוד זמין לסטודנט"
    flow
  2. אפשרות להגדיר אם ומתי הסטודנט יקבל הודעה על בדיקה
  3. אפשרות להגדיר הגבלת מילים במטלה מקוונת
  4. אפשרות להעיר ולתקן בגוף ההגשה במטלת טקסט מקוון
  5. אפשרויות למורה למחוק מטלות של תלמידים על פי בקשתם
  6. שיפור משמעותי מאד במטלת pdf. המרצה יכול להעיר, לסמן במרקר, להוסיף סימונים – אין צורך לבצע שמירה, הסטודנט מקבל באופן אוטומטי את המטלה הבדוקה.

5. שיפורים באפשרות ליצור מסלולי למידה מותאמים אישית

האפשרות לבנות מסלולי למידה והתניות שופר מאד. ניתן כעת להגדיר מטלות או משאבים שיהיו זמינים לקבוצה מסוימת, או על פי פרופיל משתמש ואף ניתן להגדיר אפשרות התקדמות לאחר חובת השלמה של אחד מתוך מספר מטלות (ניתן להתקדם אם השלמת A  או  B או C  ולא רק  כפי שהיה A   וגם B  וגם C ).

6. "תגים" –Badges

תג דיגיטלי הוא ייצוג מקוון של מיומנות שהרווחת במהלך הלמידה. תגים אלה נועדו להגביר את המוטיבציה, לדרבן תחרות בין הלומדים, ולספק מכניקת משחקים המסייעת בהפיכת תהליך הלמידה למאתגר ומרתק.

מדובר במגמה גורפת שנכנסת הן לבתי הספר והן לאקדמיה ולקורסים לפיתוח מקצועי. מוסדות להשכלה גבוהה וארגונים אחרים ברחבי ארצות הברית התחילו להתנסות בשימוש בתגים דיגיטליים במטרה להדריך, לתעד, להניע, לציין ולאשרר הישגים של למידה פורמלית ובלתי פורמלית.

מערכת Moodle מאפשרת מענק תגים בסיום משימה או קורס, והיא אף מאפשרת  התממשקות למערכת Open badges.

לכל תג ב-Moodle  סט של נתונים המחוברים אליו: שם התג, תיאור, תמונה, שם המנפיק, דוא"ל המנפיק, פקיעת התג, פירוט הקריטריונים שעל פיה ובגינם התג הוענק, הודעה למשתמש שנשלח אליו לאחר שהוא הרוויח את התג.

ניתן להגדיר תג ברמת אתר או ברמת קורס על סיום קורס או מספר קורסים בהצלחה, השלמת פעילות או מספר פעילויות,  או שהתג מוענק באופן ידני על ידי המורה או ראש החוג.

עיצוב התג:
אפשר להוריד תגים בחינם http://moodlebadges.com/?page_id=17
או לעצב אותם בעצמך בצורת מטבעות, דמויות אווטאר, אקססוריז ועד https://www.openbadges.me/

 6. אפשרות שילוב רכיבי LTI

מאז 2012 הוקם תקן בשם  LTI –Learning Tools Interoperability. הקונספט העיקרי של LTI  הוא תקן סטנדרטי של שילוב יישומי למידה עשירים (חופשיים או בתשלום, שעל פי רוב נמצאים בשרת מרוחק וניתנים באמצעות שירותי צד שלישי) עם פלטפורמות למידה כמו LMS, פורטלים, או סביבות חינוכיות אחרות . הרעיון מאחורי הפיתוח של מפרט ה-LTI  הוא לאפשר חיבור של יישומים חיצוניים מבוססי אינטרנט (סימולציות, לומדות, משחקים, כלי שיתוף, יצירה, הקלטה ועוד) בתוך מערכות ה-LMS   (במקרה שלנו Moodle) בצורה פשוטה ויעילה.  כניסת הלומד ליישום חלקה – הוא לא צריך להזין שם משתמש וסיסמא מחדש, והמורה מקבל עדכון בתוך ה-Moodle על פעילות הלומד ומעקב אחר הביצועים שלו באותה פלטפורמה חיצונית.

lti

יש צורך ללמוד איך לעבוד עם מערכת ה-LTI ובשבועות הקרובים אקדיש פוסט לנושא המעניין הזה!

מאחלת לכולם מעבר נעים וקל למערכת Moodle הטובה שהיתה אי פעם! 🙂

נב. לנוחיותכם, מצגת שהצגתי היום ביום עיון של מיטל באוניברסטת תל אביב

אשמח לתגובה!

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.